Friday, September 3, 2010

So nice, what they do together in your mouth

Been doing the waking-up-early-for-work thing quite a bit lately; and it's really been cutting into my drinking time. My increased climbing schedule puts a damper on things too. Frig. To clarify: knowing that I need to wake up early the next day or that I've stayed at the climbing gym 'til 10pm puts a damper on my enthusiasm for putting back a few on a random night.

That said, I still indulge in the old favorites and some new niceties -- of the beer persuasion -- on occasion. And, well, I haven't forgotten how to mix up a good drink.. it's just that I do it a lot less often then I used to.

In any case, I got to flex my, um, mixology muscles for a few friends at a zucchini-and-basil-themed dinner last weekend. So, may I present to you, so easy, so nice, the Basil Caipirinha:

Muddle 6 lime quarters with 4t table sugar and ~3t julienne'd basil leaves. Add 2 dashes of orange bitters and 4 to 6oz of cachaça or a superlight rum; shake vigorously over ice. And voila!

Makes two drinks! (And as such, make sure that each glass has 3 lime quarters, equal amounts of both ice and basil pieces.) Garnish with a long piece of sugarcane, if you got it. With the strong lime flavor and gratuitous rum use, the drink is vaguely "tropical" and therefore "summery".. but, really, make it any time you, ah, feel it.

~~

And while I'm in the tippling mood, let me divulge another one of my favorites.. The Last Word. It's as-easy or easier to make as the previous cocktail: equal parts gin, lime juice, Maraschino liqueur, and green Chartreuse; shake over ice and strain into some sort of glass -- like the venerable martini or old-fashioned glasses. If I'm indulging at home (vs. a friend's place), I'll pour this delicious concoction into a pair of perfectly-proportioned cordial glasses.

If you're wondering about how much of each liquor to use, give 1oz of each a go; but if you're really thirsty or wanting to make 2 cute little drinks, just put a shot -- in the US, this means 1.5oz -- of each into the mix.

The result is something both herbally and sweet/sour.. in the best possible liquid incantations of those words. I'm not sure what alchemy goes into shaking three liquors -- that are strongly and uniquely flavored on their own -- with a bit of lime juice to make something so tangy and delicious.

What I'm saying is that even if you don't like any of the four ingredients on their own, you gotta try what they do together in your, um, mouth. Hmm.. ignore that last sentence if it reminds you of the text on the back of a DVD case you would find *behind* the curtains at your local video store. Otherwise, drink on!

3 comments:

Anonymous said...

Basically fantastic creating! I seriously appreciated checking out that, tonsil stone that you're a superb publisher.I'm able to be sure you take a note of your blog site Satellite direct review and definitely will oftentimes come home someday. I need to strongly encourage everyone continue on your current great content articles, enjoy a excellent holiday getaway penis advantage review saturday!

Anonymous said...

Hello. And Bye.

Anonymous said...


Помогите мне пожалуйста разобраться. Я пришла к своемум молодому человеку в гости, мы выпили немного шампанского, а потом пошли в спалню, сами понимаете для чего (Но у нас ничего не получилось (это уже не первый раз), а я сним вступила в половой контак только 2-ой раз! Мы знали друг друга уже год! Так вот! Когда у нас ничего не получилось он сказал "одевайся", естественно я обиделась и сидела надутая, просто я думала, что во мне что то не так (хотя я очень красивая девушка), и вообщем я начала говорить ему гадости, не в плане того, что он не смог, а что я его не привлекаю и т.д. хотя он говорил что это не так дело не вомне! А до этого я нашла у него расческу с темными волосам, конечно я точно незнаю чья она, он живет с другом, так вот я ему и сказала, наверное у тебя с темненькими лучше получается?, (это можно сказать порыв ревности). В результате он сказал все пошли я тебя провожу домой! И когда мы остановились он начал говорить "Да у меня есть еще одна но я ее не люблю а просто привязанность! И ты мне разонравилась с сегодняшнего дня, а до этого ты мне очень нравилась". А потом он говорил, что я все равно ему нравлюсь вообщем мнение менялось через 5 минут! На утро я позвонила, что бы поговорить! И короче он скзал что я ему не нужна, что ненравлюсь и болше он быть со мной не хочет! Просто я знаю, что я его обидела (а он очень гордый), может у него проблемы с этим делом, просто возможно это у него больная тема незнаю, а я можно сказать по больному месту ножом! А теперь незнаю что делать? Я же знаю, что я ему нравилась достаточно сильно, но не могу же я за один день разонравиться это глупо, наверное просто я действительно его очень сильно обидела
[url=http://eyesvision.ru/laser-correction][color=#E4F4FE]лазерная коррекция зрения[/color][/url]